net brussel 

Located along the Willebroek Canal in a fast-growing district of Brussels, net brussel is a project that has to satisfy the particular current needs of a waste collection company while, simultaneously, being able to adapt to changing future circumstances.

 

Addressing this double agenda, the project proposes a carefully designed framework that is both specific and general.

 

Whereas its specificity belongs to the building’s integration in the urban fabric, its structure is functionally indeterminate, allowing the building to transform in time according to future needs. The new urban fabric establishes a green corridor between a residential neighbourhood, a small park, a canal and a new courtyard.

 

Its current activity of logistics hub for a garbage company stages its daily activities in the midst of a vibrant neighbourhood, foregrounding the co-dependence among seemingly incompatible functions in the city. 

 

Competition: First Prize

1/13

Program: parking for cleaning vehicles, social building and central green space.

Client: Net Brussel 

Surface: 2.600 m² social building 

              8.530 m² parking 

              2.000 m² green space

 

Awards:

Recently published in: